poniedziałek, 10 października 2016

Prosty krem z pomidorów z grzankami


To najprostszy i najszybszy krem z pomidorów. Kleks śmietany, bazylia i grzanki i już mamy pożywny i rozgrzewający posiłek!

Na 4 porcje:
puszka pomidorów
cebula
łyżka oleju
sól, pieprz, cukier, opcjonalnie chilli
opcjonalnie kwaśna śmietana (w wersji light pomijamy)
czerstwe kromki chleba
Chleb kroimy w kostkę i suszymy na rozgrzanej suchej patelni.
Cebulę posiekaną w kostkę szklimy w garnku na rozgrzanym oleju. Dodajemy pomidory i 2 puszki po pomidorach wody. Zagotowujemy, blendujemy, doprawiamy.
Podajemy z posiekaną bazylią, grzankami i śmietaną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz