środa, 11 stycznia 2017

Szama do pudełka #6 - tortilla z indykiem i warzywami


To pierwszy przepis z mięsem, choć łatwo go bezmięsnym uczynić, zamieniając indyka na gotowane na twardo jajko, fetę lub mozarellę. To jedno z moich ulubionych dań do pudełka - wiele już różnych jego wariacji jadłam, najbardziej smakuje mi z rukolą, awokado i jajkiem. Tu wersja dla Męża - ja nie zjadłabym oliwek...
Składniki:
placek tortilli (przepis na domowe tutaj)
łyżka sosu czosnkowego lub majonezu
łyżka keczupu
garść sałaty
garść szpinaku
kawałek papryki
ćwierć pomidora
kilka oliwek
czarnuszka
gotowany lub pieczony indyk lub kurczak
Na placku rozsmarowujemy sosy i układamy dodatki. Zawijamy i owijamy folią aluminiową.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz