wtorek, 23 sierpnia 2016

Omlet z cukinią


Omlet na naprawdę obfite śniadanie. Można dodać do niego jeszcze pieczarki. Pięknie rośnie i jest bardzo puszysty.

Składniki:
mała cebula
około szklanki pokrojonej w półplasterki cukinii
łyżka masła
pół szklanki mleka
czubata łyżeczka mąki
2 jajka
sól, pieprz
Na maśle szklimy pokrojoną w piórka cebulę. Dodajemy cukinię, chwilę dusimy.
Mleko mieszamy z mąką, dodajemy jajka i porządnie roztrzepujemy. Doprawiamy solą i pieprzem i wylewamy masę na patelnię z warzywami. Skręcamy gaz, przykrywamy patelnię pokrywką i czekamy aż jajka się zetną.


2 komentarze:

  1. Wygląda pysznie, uwielbiam wszystko co z cukinią :)

    OdpowiedzUsuń
  2. A ja uwieeelbiam omlety i wszystkie jajeczne przepisy, dlatego koniecznie zapisuję do wypróbowania!

    OdpowiedzUsuń