środa, 2 lipca 2014

Francuskie i zielone


Robiąc tą tartę cały czas myślałam, że będzie zbyt zielona. No i serek wiejski i cukinia? To się nie mogło udać. 
A jednak!


Składniki:
Opakowanie ciasta francuskiego
1 cukinia
1 papryka
pół puszki groszku
małe opakowanie serka wiejskiego
sól, pieprz, oregano
Z płata ciasta francuskiego odkroiłam kwadrat a pozostały kawałek pokroiłam na 8 cienkich pasków i zbudowałam z tego brzegi tarty.
Cukinię starłam na grubych oczkach (po odkrojeniu kilku plasterków do dekoracji) i wymieszałam z solą, po czym odcisnęłam z powstałego soku, wymieszałam z pozostałymi składnikami, wyłożyłam na przygotowany spód i piekłam w temperaturze 175 stopni do zrumienienia brzegów.






1 komentarz:

  1. Jeżeli tak dobrze smakuje jak wygląda, to gratuluję!
    Życzę wytrwałości w pomysłach na nowe dania i ich oryginalną prezentację.
    Pierwsze jedzą oczy :-)
    MAMA

    OdpowiedzUsuń