sobota, 11 października 2014

Obiadowe pożegnanie lata - potrawka z cukinii


Ostatnia w tym roku cukinia i szybka z niej obiadokolacja. Reakcją na pierwszy kęs było: "O kurczę, kwaśne trochę przez te pomidory" ale po drugim kęsie było już: "Super jest ten kwaskowaty smak od pomidorów!"

Składniki na 2 solidne porcje:
200g mięsa mielonego
1 duża cebula
1 średnia cukinia
puszka pomidorów
szklanka pęczaku
sól , pieprz, tymianek

Mięso podsmażyć na patelni, dodać pokrojoną w piórka cebulę, posolić, dodać tymianku, poddusić, dołożyć pokrojoną w kostkę cukinię, dusić około 15 minut. Dodać pomidory i ugotowaną kaszę pęczak, doprawić pieprzem.


2 komentarze:

  1. poproszę więcej fotek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. umm... lubię hm.. wręcz uwielbiam cukinię :)

    OdpowiedzUsuń