piątek, 3 października 2014

Pizzowe pierożki


Co by tu dzisiaj... Takie pytanie pojawia się w drodze powrotnej z pracy. A że nie lubię nudy, tym razem pizza w mało klasycznym wydaniu...


Ciasto drożdżowe do pizzy jak w pizzy na grubym, z dodatkiem 2 łyżek oliwy i cieniutko rozwałkowane - powykrawać koła o średnicy około 8cm.

farsz:
koncentrat pomidorowy
suszone oregano
szynka
cebula 
pieczarki
tarty ser do posypania
Cebulkę podsmażyć, dodać pokrojone w plasterki pieczarki, poddusić. Ciasto pośrodku posmarować koncentratem, posypać oregano, ułożyć po łyżce pieczarek z cebulką i posiekaną szynkę. Zlepić w pierogi, posypać serem, piec w 160 stopniach do lekkiego zrumienienia.



3 komentarze:

  1. super alternatywa dla tradycyjnych pierogów :) wyglądają świetnie!

    OdpowiedzUsuń
  2. niesamowite :) ale ja poproszę o więcej fotek :) z całego procesu przygotowania

    OdpowiedzUsuń