środa, 7 stycznia 2015

Łatwe babeczki bananowo-jogurtowe z cynamonem


Mięciutkie i wilgotne babeczki, w których mocno czuć banany i cynamon. Dla mnie idealne! 

Składniki na około 10 muffinek (oczywiście porcję można podwoić)
1 jajko
1/3 szklanki cukru
1 rozdrobniony banan
5 łyżek jogurtu naturalnego
1/3 szklanki oleju
1,5 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
pół łyżeczki cynamonu
Składniki dodajemy do miski w kolejności podanej powyżej, za każdym razem mieszając do połączenia się składników. Przelewamy do foremek i pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni (czas pieczenia jest dość długi bo muffinki są bardzo wilgotne).
Można również upiec je jako ciasto w keksówce lub z podwojonej porcji w blaszce prostokątnej.


1 komentarz:

  1. Naprawdę wyglądają na mięciutkie i rozpływające się w ustach. Mam zamiar się za nie zabrać (:

    OdpowiedzUsuń