środa, 21 grudnia 2016

Szama do pudełka #5 - spaghetti napoli z pieczarkami


I przepadłam. Zapomniałam o tym prostym, a jakże, sposobie na makaron. Serdecznie polecam!

Na 2 porcje:
300g makaronu spaghetti
10 małych pieczarek
puszka krojonych pomidorów
łyżka oleju
łyżka koncentratu pomidorowego
ulubione zioła
ząbek czosnku
sól, pieprz, chilli
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojone na ćwiartki pieczarki, chwilę smażymy. Dodajemy starty czosnek, zioła, sól, pieprz i chilli oraz pomidory z puszki. Dusimy około 10 minut. Dodajemy szczyptę cukru i koncentrat. Mieszamy i dodajemy ugotowany makaron.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz