niedziela, 28 grudnia 2014

Pstrąg z brokułami i serem w cieście francuskim


Na blogu jest już kurczak w cieście francuskim oraz sakiewki z pstrągiem - również z użyciem ciasta francuskiego. Myślę jednak, że nie ma nic złego w kolejnym przepisie z ciastem francuskim, szczególnie że połączenie jest tak pyszne...

Dla 2 głodnych osób:
płat ciasta francuskiego
200g filetu z pstrąga
2 łyżeczki soku z cytryny
sól, pieprz
200g brokułów
80g sera żółtego
łyżka ziaren sezamu
Brokuł dzielimy na małe różyczki i obgotowujemy około 5 minut w osolonej wrzącej wodzie. Odcedzamy. Ser ścieramy na dużych oczkach. Płat ciasta dzielimy na pół, na każdej połówce układamy filet, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy delikatnie solą i pieprzem. Układamy różyczki brokułów i posypujemy serem. Brzegi ciasta nacinamy w paseczki i zawijamy na zmianę.



Posypujemy sezamem i wkładamy do nagrzanego do temperatury 180 stopni piekarnika na 30-40 minut.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz