środa, 17 września 2014

Sakiewki pstrąg-papryka


Pierwszy raz jadłam je z łososiem, tutaj z pstrągiem łososiowym. Z zalegających w lodówce ogórków zrobiłam sos jogurtowo-ogórkowy, który niektórzy pewnie zwyczajnie nazwą mizerią - pasuje tu też sos czosnkowy i koperkowy. Na szybki obiad, do wypróbowania!


Składniki:
płat ciasta francuskiego
1 czerwona papryka
ok. 200g filetu z pstrąga
sezam do posypania
Na sos ogórkowy:
pół kubka jogurtu naturalnego
3 spore ogórki gruntowe
sól, pieprz

Paprykę kroimy w kostkę, filet dzielimy na mniejsze kawałki, pozbawiamy skóry. Ciasto dzielimy na kwadraty (u mnie wyszło 8), rozkładamy na nich paprykę i rybę, sklejamy rogi. Posypujemy sezamem, pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Ogórka ścieramy na grubych oczkach, solimy. Po 5 minutach odciskamy z wody, mieszamy z jogurtem, doprawiamy pieprzem.






Paprykujemy 5

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz