sobota, 27 września 2014

Jajecznica w rozsypce


Nie ma to jak sobotnie, leniwe śniadanie... A że jajecznica jest u nas zarezerwowana na niedziele, postanowiłam jej składniki umieścić kolejno w bułce - przyznaję, taka wersja bardzo przypadła nam do gustu!

Na 2 porcje:
2 kajzerki
2 plastry pomidora
pół cebuli
2 plasterki szynki
2 jajka
sól, pieprz
łyżka oleju
łyżeczka masła

Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę.

Bułkom odkrawamy czapeczki, wyciągamy miąższ (można użyć do kotletów mielonych po namoczeniu, lub ususzyć i zmielić na bułkę tartą) wkładamy plaster pomidora i cebulkę z szynką. 
Na każdej bułce układamy po jednym jajku sadzonym na maśle.
Smacznego!




(Nie) nudna kanapka



1 komentarz:

  1. Pełnoziarniste kajzerki, jajeczko i pyszne sniadanko gotowe :) Dziękuje za udział w akcji

    OdpowiedzUsuń