Czy coś więcej trzeba dodawać? Czekoladowe muffiny oblane czekoladą - i dzień staje się piękniejszy! Do tego chwalę się swoim hiacyntem, który pachnie zabójczo - czekam jeszcze aż rozkwitnie mu druga łodyżka. Na jesień kupuję cebulki i a wiosną obsadzam cały parapet ;)
Składniki w podanej kolejności wrzucamy do miski za każdym razem mieszając do połączenia:
3 jajka
szklanka cukru
3/4 szklanki śmietany 12%
3/4 szklanki oleju
przesiane: 2,5 szklanki mąki, 2 łyżki kakao, 3 łyżeczki proszku do pieczenia
Wypełniamy formę do muffinek do 3/4 wysokości i pieczemy około 30 minut w temperaturze 170 stopni.
Polewamy roztopioną mleczną czekoladą (ja topię ostatnio w mikrofalówce, w kubeczku z uchem - na pół tabliczki wystarczają 3 minuty).
Wyglądają przepysznie!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie, http://juliet-monroe.blogspot.com/KLIK :))
muffiny wyglądają przepysznie!
OdpowiedzUsuń