Takie sobie wymarzyłam sobotnie śniadanie - chrupiąca grillowana bagietka, delikatnie duszony na maśle z czosnkiem szpinak, starty ser i jajko sadzone z płynnym żółtkiem... było naprawdę pyszne! Warto poświęcić chwilę (z kubkiem porannej kawy w ręku) aby zaserwować sobie takie śniadanie!
Składniki na 4 kanapki:
1 duża bagietka typu ciabatta
łyżka masła
300g szpinaku baby
sól i czosnek granulowany
4 łyżki startego żółtego sera
4 małe jajka
Bagietkę kroimy wzdłuż i na połowę.
Na patelni lekko rozgrzewamy masło i wrzucamy szpinak, dusimy na malutkim ogniu z czosnkiem i odrobiną soli (króciótko). W tym samym czasie smażymy jajka sadzone.
Bagietkę grillujemy lub opiekamy w piekarniku lub tosterze. Wykładamy na nią szpinak, posypujemy serem i układamy jajko.
Smacznego!
Wygląda przepysznie! Kiedyś muszę wypróbować przepis :)
OdpowiedzUsuńŚwietne takie śniadanko, po tym można mieć energię na cały dzień.
OdpowiedzUsuń