sobota, 23 kwietnia 2016

Grillowana kanapka z maślanym czosnkowym szpinakiem, serem i jajkiem sadzonym


Takie sobie wymarzyłam sobotnie śniadanie - chrupiąca grillowana bagietka, delikatnie duszony na maśle z czosnkiem szpinak, starty ser i jajko sadzone z płynnym żółtkiem... było naprawdę pyszne! Warto poświęcić chwilę (z kubkiem porannej kawy w ręku) aby zaserwować sobie takie śniadanie!

Składniki na 4 kanapki:
1 duża bagietka typu ciabatta
łyżka masła
300g szpinaku baby
sól i czosnek granulowany
4 łyżki startego żółtego sera
4 małe jajka
Bagietkę kroimy wzdłuż i na połowę. 
Na patelni lekko rozgrzewamy masło i wrzucamy szpinak, dusimy na malutkim ogniu z czosnkiem i odrobiną soli (króciótko). W tym samym czasie smażymy jajka sadzone.
Bagietkę grillujemy lub opiekamy w piekarniku lub tosterze. Wykładamy na nią szpinak, posypujemy serem i układamy jajko. 
Smacznego!


2 komentarze:

  1. Wygląda przepysznie! Kiedyś muszę wypróbować przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetne takie śniadanko, po tym można mieć energię na cały dzień.

    OdpowiedzUsuń