piątek, 11 marca 2016

Lunchboxy #20


Prawie połowa marca za nami... Zaczynam myśleć o mazurkach i babkach wielkanocnych - co jednak nie przeszkadza mi codziennie wieczorem szykować pudełek z przeznaczeniem na kolejny dzień :)

Poniedziałek

kanapka z sałatą, serem żółtym, ogórkiem kiszonym i majonezem
duża marchewka
pół pomarańczy
jabłko
sałatka z jajkiem, pomidorem i szczypiorkiem


Czas przygotowania: 15 minut

Wtorek
kanapka z hummusem (np taki)
pomarańcza moro
jabłko
marchewka
zupa pomidorowa z fasolą i kaszą pęczak


Czas przygotowania (bez zupy): 10 minut

Środa
kanapka z sałatą, fetą i pomidorem
marchewka
kiwi
pomarańcza maro
ćwiartka jabłka
spaghetti z brokułem i śmietaną


Czas przygorowania: 20 minut

Czwartek
3 kromeczki chleba 7 ziaren
pasta jajeczna z serkiem wiejskim
wafel ryżowy
marchewka
pół jabłka
zupa wiosenna z zacierką która pojawi się na blogu w poniedziałek


Pasta jajeczna z serkiem wiejskim
1 ugotowane na twardo jajo
pół serka wiejskiego odsączonego ze śmietanki
2 łyżki posiekanego szczypiorku
sól, pieprz
Jajko ścieramy na dużych oczkach tarki, dodajemy ziarenka serka wiejskiego i szczypior, doprawiamy.

Czas przygotowania (bez zupy): 15 minut.

Piątek (mały detoks)
kanapka z sałatą i pomidorem
garść orzechów włoskich
marchewka
wafel ryżowy
hit tygodnia, czyli koktajl z grejpfruta i selera


Czas przygotowania: 10 minut

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz