sobota, 30 maja 2015

Zrazy rogalikowe


Mąż ostatnio odkrył dobrodziejstwo, jakim jest rozbijarka w sklepie mięsnym. A że w każdym sklepie wszystkie panie go znają i uwielbiają, mięso też dostaje najlepsze. Tym razem zrazy z mięsa z szynki kulki, rozbitego na ogromny i bardzo cienki kotlet. Wkładka również na bogato - jak to Mąż zawsze gotuje. Jednocześnie pragnę nadmienić, iż na talerz nakładałam sama :)

Dla 4 osób:
4 płaty rozbitego mięsa z szynki kulki
sól, pieprz, słodka papryka
4 pomidory suszone
2 ogórki kiszone
kromka chleba
4 podłużne kawałki sera żółtego
2 grube plastry cebuli
Mięso posypujemy przyprawami, układamy na nim pozostałe składniki i układamy w naczyniu żaroodpornym. Podlewamy 1/2 szklanki wody i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Pieczemy godzinę pod przykryciem i pół godziny bez pokrywki.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz