czwartek, 2 sierpnia 2018

Żeberka barbecue z piekarnika


Przepis na marynatę od Gosi, potraktowany oczywiście przeze mnie bardzo luźno ;) rekomendacją jest to, że Mąż, który nigdy żeberek nie lubił, po tych się oblizuje do tej pory!

środa, 28 lutego 2018

Zielone ryżowe naleśniki z kukurydzianym curry i pastą z groszku


Na przekór zimowej aurze przedstawiam danie w iście wiosennych barwach. Niech Was jednak nie zmylą jego żywe kolory - na zimę jest idealne, bo mocno rozgrzewa!

poniedziałek, 22 stycznia 2018

8 sposobów na wykorzystanie mięsa z rosołu


Całkiem ochoczo wsuwam kawałki mięska dopiero co wyjęte z rosołu, parzące paluchy przy oddzielaniu od kości. Ale takie zimne, tłuste? Fuj! Znalazłam jednak kilka sposobów na wykorzystanie mięsa z rosołu. Przedstawiam je poniżej wraz z kilkoma radami.