Ciasto jest bezbłędne! Robi się je w trymiga, rośnie zawsze jak szalone, znika w mgnieniu oka. W zależności od dodatków nabiera innego charakteru. Zapraszam na ciasto z tylko odrobinę zmodyfikowanego przeze mnie przepisu Jadłonomii.
szklanka krojonych pomidorów z puszki
banan
pół szklanki oleju
pół szklanki cukru
Pomidory dokładnie blendujemy po czym dokładamy pozostałe składniki i miksujemy na puszystą masę.
2 szklanki mąki
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka cynamonu
szczypta soli
Suche składniki mieszamy dokładnie, dodajemy masę pomidorową i mieszamy do połączenia.
Lubię do ciasta dodać pół szklanki posiekanych orzechów włoskich i klika pokrojonych suszonych śliwek.
Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem keksówki i pieczemy w temperaturze 175 stopni przez 40 minut.
Po wystudzeniu ciasto można polukrować, posypać cukrem pudrem lub polać karmelem albo posmarować masłem orzechowym.
Wygląda super, zrobię koniecznie
OdpowiedzUsuńhttp://rozkoszny.pl/blanquette-de-veau-cielecina-po-francusku/