niedziela, 20 sierpnia 2017

Pomidorowo-brzoskwiniowa sałatka z cytrynowo-ziołowym winegretem i granatem


Słodkie, malinowe pomidory i soczyste brzoskwinie, orzeźwione kwaśnymi pestkami granatu oraz cytrynowym winegretem z bazylią i miętą to idealne połączenie na lato, dopełnione schłodzonym różowym winem...

Na 1 porcję:
1 mały pomidor malinowy
1 duża lub 2 małe brzoskwinie
2 łyżki pestek granatu

Pomidory i brzoskwinie kroimy w plastry, posypujemy pestkami granatu.

łyżka soku z cytryny
pół łyżeczki miodu
łyżeczka oleju rzepakowego nierafinowanego
łyżka wody
kilka listków mięty
kilka listków bazylii
Listki siekamy. Łączymy z pozostałymi składnikami sosu i polewamy sałatkę przed podaniem.


Przepis bierze udział w akcji Smak Wakacji z #MyVictorinox

1 komentarz: