Przy okazji posta o zapiekankach z plaży obiecałam przepis na zapiekanki jak z Grubego Benka - sieci pizzerii, z których jedna znajduje się tuż obok mojego miejsca pracy. Nadarzyła się okazja aby je zrobić przy okazji odwiedzin Przyjaciela Męża, gdy otrzymałam zamówienie na "męskie żarcie" - cóż, zapiekanki dzięki szczypiorkowi wyglądają tak "ślicznie", że do "żarcia" im daleko, chociaż znikają z talerzy w mgnieniu oka.
Na 8 zapiekanek:
4 półbagietki
pół słoiczka koncentratu
4 łyżeczki oregano
12 pieczarek
około 100g sera żółtego
10 plasterków salami
szczypiorek
keczup
Bagietki przekrawamy wzdłuż, smarujemy koncentratem i posypujemy oregano. Układamy pieczarki pokrojone w cieniutkie plasterki, posypujemy startym serem i układamy plasterki salami. Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni przez około 15 minut. Posypujemy szczypiorkiem i polewamy keczupem.
Smacznie ;)
OdpowiedzUsuń